Vay Canına

Ekmek Pudingi Nasıl Yapılır?

Ekmek pudingi nasıl yapılır? Tarifinde hangi malzemeler yer alır? Nasıl bir tatlıdır? Bayat ekmekleri de değerlendirebileceğiniz harika bir tatlı tarifiyle sizlerleyiz.

Ekmek pudingi, bayat ekmekleri kullanarak yapılan lezzetli bir tatlıdır. Gerek lezzetse gerekse de ekonomik bir tarif olması nedeniyle birçok ülkede popüler bir tatlıdır.  Bir diğer adı ekmek muhallebisidir. Ne yazık ki ülkemizde yurtdışında olduğu kadar ilgi görmemiştir.

Oysaki özellikle evde kalan bayat ekmekleri değerlendirmek adına harika bir seçenektir. Eminiz ki yapımı oldukça kolay olan bu tatlıyı siz de denediğinizde vazgeçemeyeceksiniz.

İşte ekmek pudingi yapmanız için gereken malzemeler ve adımlar…

ekmek pudingi tarifi

Ekmek Pudingi Malzemeleri

Ekmek pudingi tarifinde kullanacağımız malzemeler şunlardır;

  • 4-5 dilim bayat ekmek (veya yaklaşık 200 gram ekmek)
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • Vanilya özütü (1 tatlı kaşığı) veya vanilin de kullanabilirsiniz
  • Yarım çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (ekmekleri yağlamak için)
  • Ekmek pudinginin üstüne pudra şekeri ya da tercihinize göre çikolata sosu (isteğe bağlı)

Ekmek Pudingi Yapılışı

Bayat ekmekleri ince dilimler halinde kesin veya koparın. Ekmekleri tereyağı ile yağlayın.

Bir kasede sütü, toz şekeri, vanilya özütünü, tuzu ve isteğe bağlı olarak tarçını karıştırın. Karışımı iyice çırpın.

Yumurtaları başka bir kasede çırpın ve süt karışımına ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpın.

Hazırladığınız sıvı karışımıyla ekmek dilimlerini ıslatın. Ekmeklerin her tarafının sıvıyı emmesi için biraz bekletin. Ekmekleri biraz bastırarak sıvıyı iyice çekmelerini sağlayabilirsiniz.

Ekmek dilimlerini yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin. Üzerini düzeltin ve fazla sıvıyı dökün.

Fırını 180 dereceye (önceden ısıtılmış) ayarlayın ve ekmek pudingini içine koyun. Pudingi yaklaşık 30-35 dakika veya üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkardığınızda, pudra şekeri veya çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.

Ekmek pudingi sıcak veya soğuk servis edilebilir. Dilimleyip servis yapın ve isteğe bağlı olarak kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları

Eğer kendinize özel bir lezzet elde etmek istiyorsanız ekmek pudingi tarifine kuş üzümü, kuru kayısı ve çeşitli kuruyemişler ekleyebilirsiniz.

Ekmek pudingi tarifiyle hazırladığınız lezzet tatlı şimdiden afiyet olsun!

Bu içeriğe bir tepki nedir?

Benzer Yazılar

1 / 10

Cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir