Vay Canına

En Çok Çay İçilen Ülkeler Hangileri?

Çay ülkemizin en sevdiği içeceklerden biri. Peki, hangi ülkede ne kadar çay tüketiliyor? En çok çay içine ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada? Çayla ilgili istatistikler sizi çok şaşırtacak, “vay canına” dedirtecek cinsten.

En Çok Çay Tüketen Ülkeler

Kişi başına düşen çay tüketim oranlarına göre dünyanın en çok çay içen 6 ülkesini ve çay içme miktarlarını bir araya getirdik. Listede Türkiye yıllardır sürdürdüğü liderliğini koruyor. Bir çay ülkesi olarak bilinen İngiltere’nin listedeki konumu ise şaşkınlık yaşatıyor.

6- Rusya

Dünyada en çok çay tüketen 6. Ülke Rusya. Kuzey komşumuz soğuk havaların da etkisiyle olsa gerek yüksek tüketim oranlarına ulaşabiliyor. Rusya’da kişi başına yılda 1.38 kg çay tüketimi düşüyor.

5- İran

Bir diğer komşumuz İran ise çay tüketiminde dünyanın ilk beşinde. Burada kişi başında yılda 1.50 kg tüketim düşüyor.

4- Pakistan

Çay tüm Ortadoğu’da popüler bir içecek ama Pakistanlılar için bir içecekten de fazlası, bir kültür adeta. Dünyada en çok çay tüketen 4. Ülke konumundaki Pakistan’da kişi başına 1.50 gr çay tüketimi gerçekleşiyor.

3- İngiltere

5 çayıyla ünlü İngiltere listede kendisine ancak 3. Sırada yer bulabiliyor. Ülkede kişi başına düşen yıllık tüketim ise 1.94 kg oranında.

2- İrlanda

Sürpriz bir şekilde ikinci sıranın sahibi İrlanda. Bu ülkede kişi başına düşen yıllık çay tüketimi 2.19 kg oranında.

1-Türkiye

Çayı çok seven bir millet olduğumuz bir kez daha tescillendi. Dünyanın en çok çay içen ülkesi olan Türkiye’miz bir kez daha açık ara farklı 1. Sırada. Ülkemizde kişi başına 3.16 kg çay tüketiliyor.

Türkiye’de Çay Tüketimi

Türkiye’de kişi başına yılda 3,16 kg çay tüketiliyor. Bu da çayın hepimiz için vazgeçilmez bir içecek olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Kahvaltıda, yemekten sonra, sohbet esnasında en iyi eşlikçi bizim için her zaman çaydır. Kimimiz günde birkaç barak tüketir, kimimiz ise çok daha fazla. Ülke çapında ortalamaya baktığımızda ise kimi ülkelerin 2 katından kimilerinin ise 3 katından fazla tüketiyoruz. Bu verilere bakıldığında Türkiye’nin tam bir çay ülkesi olduğunu söylemek hiç de yanlış olmaz.

Bu içeriğe bir tepki nedir?

Benzer Yazılar

1 / 11

Cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir